Kom godt i gang med maskin arbejde – drejebænken, fræseren og svejseværket. Disse fire tryllekunstere lære dig de vigtigste teknikker du skal bruge for at fastspænde, måle, reparerer og fabrikere alle tænkelige og utænkelige opgaver.

Jeg startede med Keath Fenner fra Turn Whright Mashineworks i Cape Cod USA. Specielt hans ældre video serier giver masser af læring og det er her, jeg fik de grundlæggende redskaber som jeg burger ved drejebænken. Han udfører med relativ minimale værktøjer reparationer og fabrikering hvor hans mantra ”Getter Done” skinner igennem, idet han hele tiden finder en løsning og kaster sig ud i det og på den måde får løst opgaven uden så meget pjat.

Keath fenner kollage

Man skal have lidt tålmodighed med videoerne da der er mange lange monologer og lange sekvenser hvor maskinerne bare står og arbejder men der er virkelig guldkorn, at hente i de videoer for både den nybegynderen og den erfarne indenfor maskin arbejde.

 

Her finder du Keath på tuben:

https://www.youtube.com/channel/UCDmxnPem-pPfJQATIkfgY2Q

 

link til keath fenner hjemmeside:

http://turnwrightmachineworks.com/

 

The broken beaver er en god serie at starte med… Her kommer du godt rundt i hans værksted og han viser mange gode teknikker. Som mange af hans serier er de lange men hav tålmodighed, bryg en kande kaffe og lad dig falde hen til den nærmest meditative tilstand man kommer i ved at se ham arbejde.

Jeg vil lige til slut gerne advarer imod den vanedannene effekt videoerne kan have. Pas på du ikke bliver den, man ikke ønsker, at sidde ved siden af ved konfirmations bordet.  Du SKAL IKKE blive ham, der kun kan tale om nørderi… Alt med måde 😉

 

“Getter done”

/mads

 

Tre andre maskin arbejdere der er et besøg værd på youtuben:

Abom79

Keath rucker-vintage machinery

Oxtool

 

Hverisær har deres indslag mange af de samme kvaliteter som Keath Fenner så tjek dem ud… Husk at dele, hvem du følger i kommentar feltet og hjælp andre med at finde ny viden og inspiration.

 

 

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag nyheder fra bruunsgarage! 

You have Successfully Subscribed!