Nu skal i sq se noget smart, vi leger med airflow og tester teorien af…! Læs videre og der kommer nogle ninjatricks til seriøse DIY folk 😉

Første trick…

Tørtræning af elektriske kredsløb kan ske online.

I vores airflow projekt tegnede vi hurtigt det elektriske kredsløb der skulle danne basis for vores sensor.

Her brugte vi www.falsted.com til tegneprogram og dimensionering af enhederne. Falsted er en gratis sandkasse til, at prøve ting af i og man kan ved alle komponenter se, hvilke spændinger, strøm og modstand der passere enhederne.

 

På den måde får man nemt(og billigt) testet sine ideer af og kan se hvad der skal puttes i indkøbskurven når der skal shoppes amok på ebay eller dit gamle fjernsyn skal kanibaliseres for komponenter.

Falsted har også en masse standard kredsløb forprogrammeret så man hurtigt kan lave et filter, forstærker eller en tidsmaskine.

 

 

lednings-diagram

 

Kredsløbet i vores airflow sensor består af to kredsløb.

  • En heater-side
  • En måle-side

Teorien bag er, at diodens evne til at lede en strøm ændres i forhold til temperatur.

Det er derfor hensigten at vores heater, varmer dioden op og når airflow passere dioden og heateren, falder temperaturen og dermed spændingen over dioden.

 

Andet trick

Det har vi selvfølgelig testet og til det brugte vi et breadboard som er en testbænk der erstatter printpladen.

Et breadboad er en sandkasse, hvor man kan lege med opstillinger og hele tiden ændre komponenter eller forbindelser uden stort besvær.

Hver række er forbundet i tværretningen så man kan “brokoble” enhederne som man ønsker.

Hvis man bare en gang imellem leger med el projekter er pengene givet godt ud her 🙂

 

breadboard

 

 

Vi brugte en lille modstand som heater og lagde den op af dioden. Vi kunne også have lavet heateren med kobbertråd men for at beskytte vores strømforsyning valgte vi at bruge en modstand.

I Videoen ser man en (dogme)præsentation af vores lille testopstilling. Man kan se at dioden varmes op og da jeg begynder at puste på dioden falder spændingen over dioden, hvilket der kan oversættes til et udtryk for den mængde luft der passere dioden til en spændingsforskel.

 

 

Det er klart at vi vil forfine denne opstilling men nu ved vi at det kan lade sig gøre og det var hele gruppens opfattelse at det gav et gevaldigt BOOOOOST i motivationen for projektet.

 

Fik du ikke læst de andre afsnit om flowbænken så finder du dem her i kategorien fabrikering.

Og vil du følge med i hvad der sker i Bruuns Garage vil jeg anbefale dig at følge med på facebook. Her lægger jeg nyheder op og deler det jeg finder interessant for mine læsere.

 

 

/Mads

 

 

 

 

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag nyheder fra bruunsgarage! 

You have Successfully Subscribed!