Jeg har brug for værkstedsreoler….. Jeg har VIRKELIG brug for værkstedsreoler!!!

 

Efter at vi er flyttet, har jeg proppet laden med alle de ting jeg ikke har haft tid til at ordne. Der ligger tømmer, værktøj, gamle møbler og biler alle vegne!!! Det ligner mildest talt noget, der leder tankerne imod TV-dokumentarer om eneboere,  der lever isoleret  i deres eget kaos af samlermani!

Ja det er så slemt! Så nu skal der styr på tingene, og det vigtigste er, at der skal ryddes op og gøres plads, så gulvet skal ryddes. Og første skridt er at bygge et sæt værkstedsreoler.

 

Kaos rod

 

Det er planen at hele gulvet i værkstedet skal støbes om og males, så det er bare med, at komme i gang med forberedelserne.

Væk med skuret!

Inde i værksted stod et skur. Det var en trækonstruktion der var isoleret, og med tegltag… Ja tegltag indendørs…? Selv om skuret en gang havde haft sin berettigelse som ly for vandpumpe osv.(vi har en kilde på ejendommen… deraf Kildegaarden ;)),  fungerede det nu mest som rede OG TOILET for områdets mus. Det var åbenlyst at det måtte væk! Tre eftermiddage og aftener, tre læs på forbrændingen,  med fyldt trailer og Vito, så var skuret pist-væk. Jeg brugte min kædesav med en gammel klinge, til at skære alt ned i håndterbare bidder, så det kunne smides på traileren og køres væk. Til min forskrækkelse var isoleringen det klart værste, at komme af med fy for s… ”#¤%&/( det gør jeg ALDRIG mere… i hvert fald ikke før næste gang :/

Fik jeg sagt at musene brugte skuret til toilet?

Men nu er det væk ,hvilket har givet plads til næste skridt i planen.

 

nedrivning af skur

 

Et af mine opbevarings problemer er, at jeg har træ til at flyde alle steder. Det er både genbrugstræ fra tidligere projekter,  samt en masse de tidligere ejere af gården har ladet stå. Derudover har jeg en stak gamle gulvbrædder stående, som engang skal blive til et spisebord. De skal helst opbevares uden blive skæve eller våde, og vigtigst lige nu, uden at stå i vejen for byggeriet. Derfor er det planen at bygge et sæt gode værkstedsreoler.

Hvorfor rydde gulvet først???  Tjoo ofte når man bygger, vælger man at bygge oppefra og ned så undgår man, ved et uheld, at komme til at skade gulve, vægge e.l. Konstruktionsopgaverne i byggeriet har jeg  valgt at lægge over til et tømrerfirma. Dette giver mig, lige nu, masser af tid til at få styr på sagerne, og komme videre med at etablere mig med bla. værkstedsreoler, så gulvet bliver ryddet.

Derudover er jeg ved at gå AMOK over ikke, at være bedre organiseret i mit værksted!

 

træ der flyder

 

Jeg har haft mange løsninger oppe at vende til værkstedsreoler, men en hurtig omvendt brainstorm (læs episode 1 for mere info om planlægning af projektet) fastlagde min beslutning.

 

Brainstorm

 

Ud fra disse kriterier kunne en løsning hvor brædderne stod lodret op ad en væg udelukkes, da det ville kunne gøre at brædderne kunne slå sig, samt at det ville kunne suge fugt i bunden,  og ikke mindst ville det kræve stor loftshøjde og dermed ikke kunne tilpasses andre steder på egendommen.

Faste hylder var også udelukket, da det ikke gav en fleksibel løsning, og det ville heller ikke give luft omkring brædderne så de bibeholder deres fugtughed og temperatur.

Løsningen blev fire stykker 2x4regler og en 6m galvaniseret vandrør skåret op i 12 stykker. Hurtigt blev der udfærdiget en tre punkts ”to do” liste og afsted det gik! Reglarne havde jeg allerede liggende, og røret blev købt ved min lokale VVS pusher….

Jeg burde have tegnet en skitse.. 6meter delt i 12 stykker giver 50cm og det er sådan set fint nok, men valget stod imellem fire hylder med tre etager eller tre hylder med fire etager. Jeg kunne have haft langt mere opbevaringsplads, hvis jeg havde valgt sidstnævnte, you live and learn.

Heldigvis er det ikke slemt, at bearbejde reglarne så når jeg på et tidspunkt vælger, at flytte hylderne kan jeg nemt lave nye hylder ud af rørene.

 

bor trinløst

 

Jeg blev lidt udfordret af rørets diameter, da hullerne skulle bores. Jeg har før haft dette problem, for prøv lige at finde et 27mm. træbor!!!!

Det er UMULIGT selv ikke Ebay kunne hjælpe mig denne gang! ”Biltema to the rescue” (igen).  Biltema fører et indstilleligt spadebor der er GENIALT!

Kvaliteten af bor købt i almindelige byggemarkeder og isenkræmmere, er sjældent af særlig god kvalitet, så jeg starter altid med at slibe borene op selv,  og det gør virkelig en stor forskel. Jeg brugte en diamantsliber på en dremel for lige hurtigt at hone ægget op på boret, og efter et par prøveboringer,  for at finde den rigtige diameter(stol ikke på mærkerne på boret), var gulvet, til Alfreds store tilfredshed, godt fyldt med træspåner (hvad fanden er det med børn og savsmuld?) Han var underholdt længe og lavede suppe og gift med savsmuldet.

Fik jeg sagt, at en af grundene til at mit værksted ligner den mørke side af en dametaske er,  at Alfred sviner helt vildt med de lege han har gang i derude…. Det har jeg heldigvis en plan for (mere om det en anden gang ;)).

 

Opbevaring af træ

 

Nu er der bare tilbage, at få alt overskydenede byggematerialer og møbler sat til salg, så jeg kan få endnu mere gulvplads,  og ikke mindst gøre klar til næste skridt i mit værkstedsbyggeri Følg med på de socialemedier og skriv dig op til mit nyhedsbrev → og følg med i hvad der sker i værkstedsbyggeriet og mange andre spændende projekter på bruunsgarage.dk

 

Go’ arbejdslyst

/Mads

 

 

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag nyheder fra bruunsgarage! 

You have Successfully Subscribed!