For at finde frem til den rigtige airflow sensor er det vigtigt at udvælgelses arbejdet bliver udført grundigt. Der findes MANGE måder at måle airflow på men hvilken er den bedste  for vores applikation?

 

En af de teknikker jeg virkelig bruger tit er et vægtningsskema.

 

vaegtnign-med-alle-muligheder

 

Skemaet fungere ved at man fastsætter en række krav, eller måle-parametre som man gerne vil vurdere sine muligheder ud fra. Ideen er at man i et skema(der ikke behøver være så detaljeret og med mange muligheder som dette) vægter sine muligheder.

Vi har opstillet alle de metoder vi kunne komme op med, til at måle airflow.

Vi har også opstillet alle de krav vi stiller til airflow målingen. Derefter har vi vægtet, hvert krav med værdien 1-5 denne værdi bruges som faktor og fortæller noget om, hvor vigtigt vi syntes parametret er.

Det er selvsagt at parametre der indgår i problemformuleringen vægter 5, men æstetiske ting eller ting man kan designe sig ud af vil blive vægtet lavere.

 

vaegtningsskema-metode

 

Metoden er at, hver vægtningerne lægges sammen, hvilket giver en værdi man bruge til at sammenligne airflow sensorer og dermed vurdere dem i forhold til hinanden.

Det er klart at, hvis man satte andre parametre ind som eks. størrelse udseende evne til at skære pizza… Så ville der sikkert være andre airflow sensorer der ville vinde kapløbet.

 

MEN… Så lange man holder sig til relevante parametre bør man komme tæt på den bedste løsning. I det mindste vil det kunne bruges som argumentation for ens valg, hvilket i sig selv vil minimere grublerier senere i processen når ting begynder at gå galt.

 

Er det mega kedeligt at lave?

Ja for hel…. MEN Jeg kender ikke til andre teknikker der SÅ objektivt kan sammenligne egenskaber.

 

Eksempelvis havde jeg inden vi startede på ide-udvælgelsen en klar opfattelse af at orifice metoden var klart overlegen og vægtnings-skemaet ver her med til at vise at jeg tog fejl.

 

endeligt-airflow-vaegningsskema

 

Efter vi havde lavet første skema tog vi de vigtigste og kørte dem igennem realitets-scanneren(vores vejleder). Han hjalp med, at sortere lidt ud og gav os lidt input til andre parametre der ville være relevant for projektet.

 

Gad vide hvor mange projekter jeg har lavet i bruuns garage der ville have set anderledes ud, hvis jeg havde brugt 5 minutter på at vægte ideen…?

 

 

/Mads

 

Har du ikke set hvad projektet handler om endnu så følg dette link der følger dig over på første del af projektet.

Du kan også følge mig på facebook og få nyheder om hvad der rør sig i bruunsgarage.

 

 

 

 

 

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag nyheder fra bruunsgarage! 

You have Successfully Subscribed!